Over Annemieke

Mijn drive

Annemieke_AlgraMijn naam is Annemieke Algra. Ik werk graag met mensen en ben nieuwsgierig naar wat hen beweegt. Wat maakt dat iemand doet wat hij doet? Is dat een bewuste keus of juist onbewust gewoon gedaan? Ik zoek altijd naar verbinding tussen iemands binnenwereld en de buitenwereld waarin hij werkt en leeft, met specifieke aandacht voor gewaarwording in samenwerkingsprocessen.

Mijn klanten

Mijn klanten zijn leidinggevenden en medewerkers die gedreven hun werk doen en het beste uit zichzelf willen inzetten voor hun organisatie.

Helaas hebben ze regelmatig last van:

 • werk-en tijdsdruk, waardoor ze zich opgejaagd voelen;
 • de dagelijkse hectiek en de continue veranderingen die hun flexibiliteit op scherp zetten;
 • de hoge eisen en verwachtingen die ze aan zichzelf én aan de ander stellen met onvrede als resultaat;
 • te veel wilskracht en ratio en te weinig gevoel en gewaarwording;
 • disbalans tussen zakelijk en persoonlijk en tussen hoofd en hart;
 • het wel anders willen, maar niet weten hoe dit voor elkaar te krijgen.

 

Met stress, onrust in lijf en leden en spanningen tot gevolg.

Uit eigen ervaring weet ik welke tol je betaalt als je helemaal gaat voor de zaak en jezelf voorbij loopt. Als je hoofd het geweldig doet, maar je emotioneel een uitgeknepen citroen voelt. Misschien herken je dat wel, dat je langzaamaan vervreemdt van jezelf en anderen onbewust op afstand houdt. Met frustratie, ineffectief gedrag en stroeve samenwerking als resultaat.

Maar… het KAN ANDERS

 

 • je kunt effectief zijn zonder harder te werken
 • je kunt je verantwoordelijkheid vol nemen zonder jezelf voorbij te lopen
 • je kunt denken, voelen en gewaarworden integreren in je handelen
 • je kunt wilskracht combineren met rust en intuïtie
 • je kunt je drive gefocust en gedoseerd inzetten

 

Met als effect meer werkplezier, waardering en effectief samen werken aan resultaten.

“Bewuste gewaarwording creëert vrijheid in handelen”

Dit is al jaren mijn motto. Ik geloof in de kracht van fysieke gewaarwordingen als bron van bewustwording en als bouwsteen voor je professioneel handelen. ‘Heel je systeem’ als levensles en professioneel mijn focus.

Je kunt niet anders dan handelen vanuit wie jij bent, wat je drijft, denkt, voelt en gewaarwordt. En hoe meer dat geïntegreerd is, hoe sterker je wordt, persoonlijk en professioneel.

De kracht van gewaarworden in het hier en nu

Mijn ambitie is het om de kracht van fysiek gewaarworden hoger op de agenda van (persoonlijke) leiderschapsontwikkeling te krijgen. Ik daag je uit en moedig je aan om je gewaarwordingen serieus te nemen én betekenis te geven.

Soms ontstaat er al snel een wow-ervaring: is het zo gemakkelijk? Andere keren moet je moed verzamelen en pijnlijke stukken onder ogen zien. Dat is niet altijd makkelijk, maar zeker de moeite waard. Ik heb er al zoveel mooie voorbeelden van in de praktijk meegemaakt.

 

TGI-schema

Bron van inspiratie

Thema Gecentreerde Interactie (TGI) is voor mij de belangrijkste bron van inspiratie. Het sluit aan bij mijn waarden en drive om te investeren in levenslang leren, individueel en met elkaar. En het geeft handvatten hoe je je hele systeem kunt integreren in je persoonlijke en professionele leiderschap.

Internationaal erkend TGI-opleider

Ik ben internationaal erkend TGI-opleider en expert in het toepassen van deze integrale benadering en concrete methodiek. TGI stimuleert en ondersteunt het formele leiderschap van de leider en het persoonlijk leiderschap van medewerkers. Het verhoogt de effectiviteit en draagt bij aan gelijkwaardige samenwerkingsprocessen.

Zowel in binnen- als buitenland bied ik TGI-cursussen en opleidingen aan.

» meer over TGI

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou, je team of organisatie kan betekenen?

Mijn kennis en ervaring deel ik graag met je. Een goed begin is om je te abonneren op mijn blogs en tips, die ik je met enige regelmaat toestuur. Je krijgt bij je aanmelding gratis tips cadeau. Of neem direct contact met me op via:

T: 06-23440962
E: amd [at] amdcoaching [punt] nl of vul het contactformulier in
L: LinkedIn